Produkcja własna

   Nasz asortyment wyrobów ciastkarskich i pieczywa:                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

Pieczywo produkowane w dwóch społemowskich piekarniach to chluba PSS w Olkuszu.

Wciąż cieszy się niesłabnącym popytem z uwagi na doskonałą jakość, świeżość, urozmaicony asortyment.

 Produkowane w „Społem” w Olkuszu pieczywo jest unikatowe w obecnych czasach powszechnego stosowania chemicznych polepszaczy.

Nasz chleb jest prawdziwym chlebem, pachnie i smakuje jak za dawnych lat, ponieważ technologia wypieku pozostała nie zmieniona.

Korzystamy z tradycyjnych receptur, w których podstawą wypieku jest naturalny żytni zakwas otrzymywany metodą wielofazową, które to tajniki zna niewielu już piekarzy.

Załogę stanowią fachowcy z dużym doświadczeniem zawodowym. Pieczywo w piekarni wypiekane jest w rzemieślniczym 3-komorowym piecu piekarskim opalanym gazem, a w bagieciarni – w obrotowym piecu elektrycznym.

       


       

Na każdych Targach Przedsiębiorczości i Pracy Małopolski Zachodniej pieczywo ze „Społem” Olkusz zdobywało nagrody, z których najważniejsza to Złoty Orzeł i tytuł Przysmak Lokalny Powiatu Olkuskiego przyznany w 2007r dla chleba dyniowego, będącego „hitem” wśród pieczywa chlebowego.


Często używane przez pracowników „Społem” PSS w Olkuszu hasła: Do społemowskiego chleba nawet masła nie potrzeba” oraz  „Społemowskie pieczywo najsmaczniejsze w mieście!” są bardzo wymowne i prawdziwe!
         


Uwaga właściciele sklepów i zakładów gastronomicznych i żywieniowych!
Wszystkie te smaczne wyroby można zamówić w społemowskich 2 piekarniach i mieć je w swoich placówkach!

Warunki dostaw do uzgodnienia!